2022 People's Opioid Summit Sessions

THURSDAY, OCTOBER 6 | 6:00 PM – 9:00 PM

Hosted by Shane Willis of the Carolina Hurricanes

TIME

SPEAKER TOPIC DURATION

ORGANIZATION

6:00 PM Virginia Krieger Rainbow Fentanyl 15 minutes Lost Voices of Fentanyl
6:15 PM Shelly Weizman & Regina LaBelle The Current State of the Overdose Crisis and Opportunities for Reform 45 minutes O’Neill Institute at Georgetown Law Center
7:00 PM Jennifer L. Maneely Empowering Families 30 minutes The Yana Connection
7:30 PM Danette Ingram, Phyllis Bryant & Kelley Blas JoCo Angels – Activating and Educating Your Community  30 minutes JoCo Angels
8:00 PM Nina Boski Inspiration from Marilyn Monroe: How can you take your life from Tragedy to Triumph? 30 minutes LifeBites Global
8:30 PM Marilyn Shannon Speaking & Wrapping Up 30 minutes PRISM

 

FRIDAY, OCTOBER 7 | 9:00 AM – 5:30 PM

TIME

SPEAKER TOPIC DURATION

ORGANIZATION

9:00 AM Marilyn Shannon Welcome 15 minutes PRISM
9:15 AM Josh Stein An Update on North Carolina’s Efforts to Address Opioid Epidemic 15 minutes NC Attorney General
9:30 AM Kim Ulmet Silent No More 90 minutes US Attorney’s Office
11:00 AM Aaron Konopasky Legal Protection for Workers 45 minutes Equal Employment Opportunity Commission
11:45 AM LUNCH LUNCH 45 minutes LUNCH
12:30 PM NC Senator Jim Burgin 15 minutes North Carolina State Senate
12:45 PM Eric Morse & Josh Dittmer MOUD 101 and MOUD vs. Abstinence-Based Treatment 90 minutes Carolina Performance
2:15 PM Arun Gupta The Preventable Epidemic 45 minutes Arun Gupta, MD
3:00 PM Stacy Smith Motivational Interviewing 60 minutes UNC Institute for Best Practices
4:00 PM Sharon Sandstrom, Randy Abbott, Freida MacDonald Personal Stories & Know Hope 75 minutes Know Hope North Carolina, NCAPDA
5:15 PM Marilyn Shannon Wrapping Up 15 minutes PRISM

 

SATURDAY, OCTOBER 8 | 9:00 AM – 3:00 PM

TIME

SPEAKER TOPIC DURATION

ORGANIZATION

9:00 AM Marilyn Shannon Welcome 15 minutes PRISM
9:15 AM Justin Garrity & Nicole Singletary Building an effective PORT Team 60 minutes Healing Transitions
10:15 AM Ashley Lung & Kat Sullivan Hope for the Hopeless – Life before & after recovery 45 minutes Sunrise Community for Recovery & Wellness
11:00 AM Elisha McLawhorn & Laura Lindsay TROSA (Building Recovery Capital) 45 minutes TROSA
11:45 AM LUNCH LUNCH 30 minutes LUNCH
12:15 PM Kristina Canfield Impact & Importance of Collegiate Recovery 60 minutes Association of Recovery in Higher Education
1:15 PM Ashley Schreiber & Tammy Shatley Successfully Rebuilt Lives 90 minutes Freedom Fighting Missionaries & Healing Transitions
2:45 PM Marilyn Shannon Wrapping Up 15 minutes PRISM